НБУ регулює діяльність українських банків в ручному режимі, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ регулює діяльність українських банків в ручному режимі, - експерт

Казна та Політика
1586
НБУ не запропонував жодних критеріїв для надання банкам рефінансування та визнання їх неплатоспроможними. Таку думку в коментарі Finance.UA висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“У банківській системі України зараз панує регуляторний хаос. Усе вирішується по мірі лобістської активності окремих власників окремих банків. На жаль, Національний банк України не запропонував жодної системи: по яких критеріях видається рефінансування і по яких критеріях банки визнаються неплатоспроможними. І нажаль платоспроможність чи неплатоспроможність, надання рефінансування чи його ненадання вирішуються керівництвом НБУ в ручному режимі”, – вважає він.
“Не дивлячись на те, що за останні півроку вже двічі змінювалось керівництво НБУ, ані попереднє керівництво, ні діюче, досі не оприлюднило власної стратегії Національного банку України і щодо курсової політики, і щодо політики стосовно банків. Тому логіку віднайти неможливо – її немає в рішеннях НБУ. Усе відбувається просто в ручному режимі”, – підкреслив він.
Нагадаємо, від початку року тимчасову адміністрацію було введено у 16-ти банках України, які були визнані неплатоспроможними.
Більше про останні тенденції в галузі читайте в статті “16+ або чому банків-банкрутів буде ставати лише більше?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас