Австралія допоможе Україні відновити Донбас — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія допоможе Україні відновити Донбас

Світ
1428
Австралія надасть допомогу у відновленні районів Донбасу, які постраждали в результаті дій бойовиків. Про це заявив прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт під час телефонної розмови з президентом Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.
Прем’єр Австралії висловив сподівання, що Україна найближчим часом відновить мир і стабільність в регіоні, після чого Австралія має намір повернути свою місію, щоб завершити пошукові роботи і розслідування обставин катастрофи малайзійського Boeing-777, в результаті якого загинули 38 громадян Австралії.
Тоні Ебботт подякував Україні та особисто президента за допомогу, надану в розслідуванні цієї катастрофи. Він підкреслив, що в Австралії дуже переживають через події в Україні та усвідомлюють, що події на Донбасі – не внутрішні, а зовні спровокований конфлікт.
“Ми захоплюємося тим, з якою порядністю і людяністю ви поставилися до вирішення цієї трагедії”, – заявив австралійський прем’єр.
У свою чергу Порошенко запропонував поглибити всебічні контакти між країнами та відкрити посольство Австралії в Україні. Ебботт підтримав цю ініціативу і повідомив, що посольство Австралії в Україні буде відкрито найближчим часом.
Президент подякував Австралії за розуміння і відзначив ефективну співпрацю під час розслідування причин авіакатастрофи зі спеціальним уповноваженим прем’єр-міністра Австралії Алланом Грантом Х’юстоном. “Ці надзвичайно трагічні події зробили більш близькими наші країни”, – сказав президент, додавши, що вважає своїм особистим завданням притягнути до відповідальності тих, хто винен у загибелі 298 осіб.
Австралійський прем’єр запросив президента найближчим часом відвідати з візитом його країну. Порошенко з вдячністю прийняв запрошення, зазначивши, що зробить це після стабілізації ситуації в державі.
Нагадаємо, Великобританія готова фінансово підтримати Україну в рамках програми в один мільярд фунтів стерлінгів, які вона виділяє для гуманітарної допомоги ООН.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас