Українська частина міжнародної гуманітарної допомоги - майже 800 тонн - вирушила до Луганська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська частина міжнародної гуманітарної допомоги - майже 800 тонн - вирушила до Луганська

Казна та Політика
325
Українська частина гуманітарної допомоги в складі 75 вантажівок з 800 тоннами гуманітарного вантажу, сформована згідно з дорученням глави держави Петра Порошенка уряду, вирушила в четвер з Києва, Харкова і Дніпропетровська на Донбас.
Як повідомляє прес-служба президента України, в ході відправки з Києва уповноважений президента з урегулювання ситуації на Сході Ірина Геращенко заявила, що українська влада робить все можливе для того, щоб допомога дійшла до Луганська.
Відповідаючи на запитання журналістів, І.Геращенко заявила, що головна проблема – безпечна доставка цього вантажу. Українська влада гарантує повну безпеку проходження вантажу по території України, але залишається під питанням небезпека його проходження територією, яку контролюють бойовики.
Очікується, що перші машини вже в четвер прибудуть на місце призначення. Вантаж буде передаватися Червоному Хресту як українська частина міжнародної гуманітарної місії.
Міністр інфраструктури України Максим Бурбак нагадав, що в середу уряд виділив додатково 10 млн грн на придбання товарів першої необхідності для населення, яке перебуває на підконтрольних терористам територіях в Донецькій і Луганській областях. За словами міністра, охорону вантажівок забезпечує ДАІ.
Представники Державної служби з надзвичайних ситуацій забезпечують координацію, а голова Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті Валерій Черненко особисто вестиме і контролювати переміщення колони, повідомляє Кабмін.
Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну, з Києва виїхала колона із 19 вантажних автомобілів з 240 тоннами вантажу для населення. Вантажівками для жителів східних регіонів будуть доставлені продукти харчування (зокрема, крупи, борошно, макаронні вироби, м’ясні і рибні консерви).
З Дніпропетровська до Луганської та Донецької області вирушила колона у складі 21 вантажного автомобіля. “Весь вантаж опломбований. Переміщення автомобілів контролюється Державною службою надзвичайних ситуацій України”, – цитує начальника ГУ ГСЧС України Дніпропетровській області Ігора Романюка прес-служба Кабміну.
Він повідомив, що на схід вирушив 21 вантажний автомобіль загальною вагою 179,9 тонни.
Представник ГСЧС зазначив, що гуманітарний вантаж, зокрема, включає продукти харчування (зокрема борошно, цукор, консерви, питна вода), засоби гігієни, товари для дітей.
В ГСЧС запевняють, що, незважаючи на складну ситуацію в регіоні, буде зроблено все можливе, щоб забезпечити безпечну доставку вантажу до місця призначення.
Як повідомляє прес-служба Харківської ОДА, колона з 26 фур з гуманітарним вантажем вирушила сьогодні з Харкова до м.Старобільськ Луганської області.
За словами голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, 18 автомобілів сформувала Харківська область, 2 – Полтавська, 1 – Черкаська, 5 – Міністерство аграрної політики та продовольства України.
“Всього загальними силами ми зібрали 220 тонн вантажу. Це, в основному, продукти харчування, засоби гігієни. Допомога направляється для жителів Донецької і Луганської областей”, – зазначив І.Балута.
За словами голови ОДА, Харківщина відправляє в зону АТО овочі, крупи, цукор, борошно, соняшникову олію, консерви, мед, чай, памперси, мило, пральні порошки та інші необхідні продукти і товари. “Все це вдалося зібрати силами Харківської облдержадміністрації, а також благодійників. Наприклад, пасічники привезли близько 200 кг меду”, – розповів І.Балута.
У прес-службі Кабміну нагадали, що 772,8 тонни гуманітарного вантажу відправляється з міст Києва, Дніпропетровська та Харкова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас