Рада активно готує законопроект про санкції проти РФ для другого читання - щоб прийняти сьогодні ввечері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада активно готує законопроект про санкції проти РФ для другого читання - щоб прийняти сьогодні ввечері

Казна та Політика
878
Верховна Рада спільно з Кабінетом Міністрів мають намір доопрацювати законопроект про санкції для прийняття у другому читанні до вечірнього пленарного засідання парламенту
Про це на засіданні Ради сказав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
«Ми готові вже зустрітися з парламентом і профільним комітетом, і в 16:00 проголосувати законопроект в цілому» – сказав він.
Голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликав депутатські фракції та групи внести свої поправки до документа.
На засіданні фракція «Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка» наполягала на обмеженні переліку суб’єктів, що потрапляють під санкції, виключно іноземними суб’єктами, і передбаченні механізму економічного заміщення у зв’язку з наслідками введених санкцій для української економіки.
Також фракція виступає за введення фінансових санкцій Національним банком замість Ради національної безпеки і оборони.
Фракція Партія регіонів наполягала на тому, що санкції повинна затверджувати Рада з урахуванням пропозицій Кабміну замість РНБО.
Фракція «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» пропонувала заповнити перелік санкцій торговими санкціями і посиленням візового режиму.
Депутатська група «Суверенна європейська Україна» закликала уряд передбачити механізм захисту української економіки від відповідної реакції держави, щодо якої будуть вводитися санкції.
Як повідомлялося раніше, у вівторок Рада прийняла в першому читанні законопроект про санкції, що передбачає 29 видів санкцій проти іноземних суб’єктів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас