НБУ скасовує вимогу про формування частини обов'язкових резервів на окремому рахунку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ скасовує вимогу про формування частини обов'язкових резервів на окремому рахунку

Казна та Політика
1364
Національний банк України з 19 серпня 2014 р. скасовує вимогу щодо формування частини обов’язкових резервів на окремому рахунку в НБУ. Про це повідомляється на сторінці НБУ в facebook.
Відповідно до постанови правління Національного банку України від 08.08.2014 № 480 “Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України, починаючи з 19.08.2014 р, банки будуть формувати і зберігати всі обсяги обов’язкових резервів на власному кореспондентському рахунку в Національному банку.
Національний банк скасовує вимогу щодо...   Національний банк України
Також, за інформацією відомства, постанова № 480 також передбачає скасування преференційного порядку формування обов’язкових резервів за коштами, залученими в російських рублях, який передбачав застосування нульової ставки резервування. Зараз потреба в такому стимулюванні не актуальна, внаслідок чого формування обов’язкових резервів за коштами, залученими в російських рублях, відбуватиметься з використанням тих же нормативів, і за коштами в будь-який інший іноземній валюті.
“Прийняття зазначеного рішення додасть банкам суттєвою гнучкості в управлінні власною ліквідністю – в їх оперативному розпорядженні опиняться додаткові кошти загальним обсягом близько 7 млрд. грн”, – зазначили в НБУ.
У фінустанові нагадали, що зараз діє норма, згідно з якою на окремому рахунку в Національному банку зберігаються кошти в розмірі 20% від суми обов’язкових резервів, сформованих за попередній звітний період резервування, а на кореспондентському рахунку банку в Національному банку формується і зберігається залишок суми обов’язкових резервів, сформованих відповідно до встановлених нормативів на відповідний період.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас