НБУ має намір прийняти рішення щодо Актив-Банку і Міському комерційному банку - за підсумками зустрічі з вкладниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір прийняти рішення щодо Актив-Банку і Міському комерційному банку - за підсумками зустрічі з вкладниками

Кредит&Депозит
1941
Вкладники, представники власників Актив-Банку та Міського комерційного банку (обидва – Київ), а також фахівці Національного банку України (НБУ) в четвер проводять переговори в центральному банку, за підсумками яких Нацбанк планує прийняти рішення щодо перспектив цих кредитно-фінансових установ, повідомив заступник директора Генерального департаменту банківського нагляду Костянтин Раєвський.
“Зараз нам потрібно зустрітися у тристоронньому режимі, після чого ми вже будемо обговорювати заходи, як буде надалі вибудовуватися наша лінія”, – сказав він під час спілкування з вкладниками банків при вході до центрального офісу НБУ.
За його словами, спочатку переговори будуть проведені щодо Актив-Банку, а після – щодо Міського комерційного банку.
Вкладники цих банків вказують на проблеми з виконанням зобов’язань фінустановами і виступають за введення тимчасових адміністрацій.
Актив-банк заснований у 2002 році. До 1 липня ТОВ “Актив Фінанс Груп” (Київ) володіло 97,099% статутного капіталу банку. У травні-2014 у фінустанові заявили, що до Актив-Банку увійшли інвестори, що представляють Великобританію, Ізраїль і Росію. Ця група інвесторів працює через інвестиційний фонд Central markets.
Міський комерційний банк заснований в 2006 році. На 1 липня 2014 року його єдиним акціонером було ТОВ “Глобал фінансіал менеджмент груп”.
За даними Нацбанку України, на 1 квітня 2014 року Актив-Банк за розміром загальних активів посідав 51-е місце (3,72 млрд грн), а Міський комерційний банк – 44-е місце (4,575 млрд грн) серед 181 діючого в країні банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас