Клієнтам "дочки" ВТБ в Україні обіцяють, що вони не відчують змін у роботі банку - через санкції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клієнтам "дочки" ВТБ в Україні обіцяють, що вони не відчують змін у роботі банку - через санкції США

Кредит&Депозит
1156
Клієнти українського “ВТБ Банк” (Київ, група ВТБ) не відчують жодних змін в роботі кредитно-фінансової установи через санкції США відносно материнської структури банку, вважають в українському банку.
“Санкції, які будуть введені США щодо російських банків і, зокрема, ВТБ, не вплинуть на діяльність ВТБ Банку (Україна), оскільки стосуються тільки можливості отримання фінансування на фондових ринках США. ВТБ Банк Україна не використовує цей інструмент фінансування своєї діяльності в Україні”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у прес-службі “ВТБ Банк”.
У прес-службі підкреслили, що банк є активним учасником ринку міжбанківського кредитування та міжбанківського валютного ринку України, що дозволяє повністю самостійно закривати його ліквідну позицію.
Крім того, в банку нагадали, що міжнародні платіжні системи Visa і Mastercard офіційно заявили про те, що ніяких обмежень за картковими операціями не планується.
“Для всіх клієнтів ВТБ Банку в Україні це означає, що вони не відчують ніяких змін в роботі банку через санкції – банк продовжить надавати весь спектр послуг і зобов’язань у повному обсязі у всіх валютах, з якими він працював”, – підкреслили в установі.
Як повідомлялося, США розширив список санкцій щодо України за рахунок включення в нього російської Об’єднаної суднобудівної корпорації, а також банків ВТБ, Сільськогосподарського банку і Банку Москви.
Введені США заходи, зокрема, передбачають заборону для американських фізичних та юридичних осіб здійснювати операції з новими борговими зобов’язаннями російських банків, що потрапили під дію санкцій.
Втім, активи цих кредитних установ або їхні частки в інших активах не були заблоковані, не було введено повну заборону на здійснення з ними транзакцій, що не підпадають під введені обмеження.
Розширення санкцій готується і в ЄС, але поки не ясно, чи поширюються секторальні заходи на Сбербанк Росії і його “дочки”: найбільша кредитна організація країни юридично державі не належить, оскільки контроль в Сбербанку за центральним банком Росії, який не є органом виконавчої влади.
Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у прес-службі української “дочки” Сбербанку Росії, кредитно-фінансова установа має запас ліквідності.
“Дочірній банк Сбербанку Росії в Україні працює в штатному режимі, банк має міцний запас ліквідності і своєчасно виконує свої зобов’язання перед клієнтами”, – підкреслили в банку.
Опитані агентством “Інтерфакс-Україна” українські банкіри поки що не прогнозують виникнення труднощів у дочірніх структур російських держбанків із списку санкцій в короткостроковій перспективі.
“Ми не закривали ліміти на ці фінансові установи. Введення санкцій не позначиться на якості їхнього кредитного портфеля, як і на обсягах депозитів. Введення санкцій не вчинить значного впливу в плані операційної діяльності, але в стратегічній перспективі може мати достатньо непередбачувані наслідки”, – зазначив голова правління банку “Фінанси та Кредит” (Київ) Володимир Хливнюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас