Росія виділить на будівництво та ремонт доріг у Криму майже $2,9 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія виділить на будівництво та ремонт доріг у Криму майже $2,9 млрд

Світ
510
Будівництво та реконструкція автомобільних доріг на території Кримського півострова загальною протяжністю 485 км будуть проведені в рамках федеральної цільової програми (ФЦП). Про це міністр транспорту Росії Максим Соколов заявив на Першому кримському транспортному форумі, що проходить в Алушті. Крім того, на півострові заплановано розвиток регіональної і муніципальної мереж автомобільних доріг, створення системи “Ера-ГЛОНАСС” для забезпечення безпеки дорожнього руху за рахунок скорочення часу доставки екстрених повідомлень про ДТП до екстрених оперативних служб та забезпечення безперебійної роботи громадського пасажирського наземного транспорту.
Поточний стан транспортної інфраструктури Криму міністр оцінив як такий, що не дотягує до сучасного рівня.
Позицію міністра розділили представники транспортних і логістичних компаній. Учасники форуму дійшли висновку, що легкого шляху для розвитку транспортної галузі Криму немає. Декілька доповідачів у своїх прогнозах повідомили про ймовірність збереження міжнародної ізоляції Криму аж до 2020 року. Вони закликали звернути увагу на цю обставину під час побудови оновленої транспортно-логістичної системи регіону.
За словами Соколова, у Криму зараз завершується реалізація низки раніше початих проектів. Серед них – третій етап будівництва обходу міста Сімферополя та будівництво ділянки на обході Севастополя. “Але це лише початок”, – зазначив міністр.
“Ми займаємося масштабними роботами з вивчення та проведення вишукувальних робіт для подальшого проектування і розвитку дорожньої мережі всього Кримського півострова. Всього програма включатиме будівництво та реконструкцію доріг протяжністю більш ніж 485 км”, – повідомив він.
Соколов зазначив, що на першому етапі сучасними магістралями будуть пов’язані Севастополь, Сімферополь, Феодосія, Керч, Євпаторія, Джанкой, Ялта, Судак та інші міста на території Криму.
“Півострів не має сухопутного кордону з материковою частиною Росії, тому забезпечення надійної транспортної доступності Криму є пріоритетним завданням не лише в соціально-економічному, а й геополітичному плані”, – підкреслив міністр транспорту РФ.
У свою чергу заступник міністра РФ у справах Криму Андрій Соколов повідомив, що всього на будівництво та реконструкцію дорожньої мережі в Криму в рамках ФЦП буде виділено близько 100 млрд рублів (2,87 млрд доларів).
“З 2015 року ми повноцінно розвернемося в плані будівництва та реконструкції автомобільних доріг. В основному це реконструкція, тому що дороги підуть в існуючих коридорах”, – заявив заступник міністра.
Крім того, під час форуму стало відомо, що Керченський мостовий перехід пропонується будувати в два етапи. Гроші федерального бюджету на перший етап створення моста закладені в кримську ФЦП.
“Головний транспортний об’єкт ФЦП – це міст. Вартість його поки що уточнюється. У програмі планується перша черга мостового переходу, яка коштуватиме близько 170 млрд рублів (4,88 млрд доларів). Можливо, трохи більше”, – заявив Андрій Соколов.
Він також додав: “Якщо до того моменту, коли перша черга буде побудована, у нас не нормалізуються відносини з Україною, будемо приймати рішення про будівництво другої черги або тунелю”.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас