Мін'юст наказав приватним нотаріусам Криму повністю припинити свою діяльність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст наказав приватним нотаріусам Криму повністю припинити свою діяльність

Казна та Політика
986
Міністерство юстиції оприлюднило наказ від 7 липня, який зобов’язує приватних нотаріусів, які здійснювали нотаріальну діяльність на території Криму і Севастополя та призначені на посаду нотаріуса РФ, припинити приватну нотаріальну діяльність за відповідним нотаріальним округом з 8 липня.
Відповідний наказ оприлюднено на сайті відомства в понеділок.
Крім того, наказ зобов’язує приватних нотаріусів Криму протягом одного місяця передати в Державний нотаріальний архів (ДПА) Херсонської області всі документи нотаріального діловодства та архіву приватного нотаріуса.
Приватні нотаріуси Криму також повинні протягом трьох робочих днів надати до Державної служби фінансового моніторингу відповідне повідомлення про припинення приватної нотаріальної діяльності і протягом одного місяця передати в Головне управління юстиції в Херсонській області гербову печатку приватного нотаріуса для її знищення, а також реєстри для реєстрації нотаріальних дій для проставлення відмітки про закриття реєстрів.
Головне управління юстиції у Херсонській області зобов’язано забезпечити належну організацію роботи ДПА Херсонської області щодо прийняття всіх документів нотаріального діловодства та до 8 вересня 2014 проінформувати Мін’юст про виконання цього наказу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас