Вкладникам українських банків, що покинули Крим, виплачено вже 3,7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладникам українських банків, що покинули Крим, виплачено вже 3,7 млрд грн

Особисті фінанси
806
Кримський Фонд захисту вкладників (ФЗВ) виплатив майже 86 тис. клієнтів українських банків, що залишили півострів, 10,9 млрд руб. (3,7 млрд грн, – ред.) За червень і початок липня 2014 р. обсяг зроблених виплат збільшився майже у вісім разів – наприкінці травня загальна сума компенсацій оцінювалася в 1,4 млрд руб.
Виплати здійснюються шляхом зарахування коштів на рахунки вкладників, відкриті в банках-агентах – Чорноморському банку розвитку і реконструкції (ЧБРР), Російському національному комерційному банку (РНКБ) і Генбанку.
Загалом ФЗВ перевів банкам-агентам 13,6 млрд руб. для виплат 122,9 тис. вкладникам, у тому числі 5,4 млрд руб. – для розрахунків з 57,8 тис. вкладників ПриватБанку і 4,3 млрд руб. – для розрахунків із 47,3 тис. вкладників Ощадбанку.
“З моменту початку роботи Фонд прийняв 237 тис. заяв від вкладників українських банків, які припинили роботу на території Кримського федерального округу, в тому числі 202 тис. заяв на викуп прав (вимог) за вкладами та отримання компенсаційних виплат та 32 тис. – з додатковими документами, що підтверджують раніше представлені вимоги”, – наголошується в повідомленні ФЗВ.
На даний час ФЗВ здійснює прийом заяв на виплату компенсацій у розмірі не більше 700 тис. рублів (в одному банку на одного вкладника) від клієнтів 38 банків: ПриватБанк, Імексбанк, “Київська Русь”, ВіЕйБі банк, Терра банк, Фінростбанк, “Фінанси і Кредит”, “Фінансова ініціатива”, Акцент-банк, Авант-банк, Марфін банк, Укрсоцбанк, УкрСиббанк, Дельта банк, Міський комерційний банк, банк Форум, Автокразбанк, Платинум банк, Ощадбанк, “Південний”, Укргазбанк, “Хрещатик”, Український інноваційний банк, Державний експортно-імпортний банк України, Фінбанк, Південкомбанк, Єврогазбанк, Піреус банк МКБ, Брокбізнесбанк, “Даніель”, “Капітал”, “Кліринговий дім”, “Надра”, Реал банк, “Аркада”, Райффайзен банк Аваль, Експрес-банк і Енергобанк. На території Кримського федерального округу діють 224 пункти прийому заяв в 42 населених пунктах.
Автономна некомерційна організація “Фонд захисту вкладників” була створена Агентством зі страхування внесків (АСВ) відповідно до прийнятого у квітні 2014 р. федерального закону “Про захист банківських вкладів у Криму і Севастополі в перехідний період”. Необхідні для роботи Фонду кошти надані АСВ Банку Росії до Фонду обов’язкового страхування внесків. Відповідно до раніше прийнятого закону, цей внесок може скласти 60 млрд руб. Фонд набуватиме права (вимоги) за вкладами і здійснюватиме компенсаційні виплати вкладникам тих кримських банків, які відмовляться від виконання своїх зобов’язань у перехідний період або будуть ліквідовані.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас