У "гібридній війні" на Сході стався перелом - РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "гібридній війні" на Сході стався перелом - РНБО

Казна та Політика
5020
Звільнення українськими військовими кількох міст Донецької та Луганської областей, яке відбулося минулого тижня і подальша втеча Гиркина зі Слов’янська, стало переломним етапом у “гібридній війні”, яку веде зараз на території України Російська Федерація. Про це під час веб-конференції із заступником Голови Атлантичної ради (м. Вашингтон) Деймоном МакВілсоном повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій.
“За останні дні стався дуже важливий психологічний перелом у проведенні української антитерористичної операції. Минулої суботи 5 липня після запеклих боїв нами була звільнена велика кількість міст і населених пунктів як в Донецькій, так і в Луганській областях”, – заявив Секретар РНБО.
Він зазначив, що це було передбачено планом щодо звільнення українських міст, затвердженим Президентом України Петром Порошенком. “І фактично за декілька днів були звільнені Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка й низка інших міст Донецької області”, – додав Андрій Парубій.
Він повідомив, що ключовою віхою стало саме звільнення Слов’янська Донецької області. “Ключовим моментом був бій за Миколаївку, яка фактично є передмістям Слов’янська, і власне зайшовши до Миколаївки, ми повністю замкнули кільце навколо Слов’янська. Це місто російська пропаганда намагалася зробити своєрідним символом боротьби російських бойовиків на Сході України”, – додав Секретар РНБО.
“Це є переломним моментом у цій гібридній війні, який проводить фінішну лінію на витіснення всіх бойовиків з території України. І ключовим завданням Української держави в ці дні є відновлення мирного життя на тих територіях, які перебували під терором бойовиків довгий час”, – підсумував Андрій Парубій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас