Україна або поверне Крим досить швидко, або затягне це питання на довгі роки - російський політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна або поверне Крим досить швидко, або затягне це питання на довгі роки - російський політолог

8943
Україна поверне собі Крим досить швидко – в іншому випадку вирішення питання спірного півострова може затягнутись на довгі роки. Таку думку під час круглого столу в Києві висловила російський політолог, доктор історичних наук Олена Галкіна.
“Навряд чи Путін може дозволити собі в нинішній ситуації, навіть якби він хотів, вирішити проблему Криму справедливо. В принципі, що стосується перспективи урегулювання кримського питання, то річ у тому, що в Україні розвивається революційний процес. І яким чином він закінчиться – сказати складно, це точка біфуркації. Багато чого залежить від факторів, які нам можуть бути не видними, від певних особистостей в історії. Але при певних обставинах, я думаю, Україна Крим поверне, досить швидко”, – переконана Галкіна.
“З іншого боку, якщо це повернення швидко не відбудеться, то скоріш за все буде ситуація як з Північним Кіпром, як з рядом інших спірних територій, де вирішення проблеми у найближчій перспективі не видно”, – додала вона.
Нагадаємо, 16 березня у Криму пройшов референдум щодо статусу автономії, за результатами якого понад 96% громадян нібито висловилися за входження Криму до складу Росії. 21 березня президент Росії Володимир Путін підписав федеральний конституційний закон про вступ Криму до складу РФ і утворення в країні двох нових суб’єктів. Водночас, Генасамблея ООН, ЄС не визнала референдум у Криму та його анексію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас