ООН опублікували звіт про розслідування трагедії в Одесі 2 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН опублікували звіт про розслідування трагедії в Одесі 2 травня

Казна та Політика
5127
Спостерігачі ООН опублікували звіт про ситуацію з правами людини в Україні.
Комісія виклала хід подій, що сталися 2 травня в Одесі і про повідомила про кроки, які зробила влада і міжнародні організації в ході розслідування події.
Відзначимо, що низка ЗМІ повідомили, що за звітом ООН у трагічних подіях 2 травня в Одесі брали участь спецслужби Росії. “Виявлено докази підготовки заворушень у місті і подій в одеському Будинку профспілок російськими спецслужбами. Достовірно відомо про участь двох офіцерів ГРУ”, – повідомляли ЗМІ.
У теж час в документі даної інформації в самому документі немає. Єдина згадка про російських громадян в документі наступна: “3 травня, СБУ опублікувала імена і паспорта трьох громадян Російської Федерації, які нібито брали участь у насильстві 2 травня”.
Нагадаємо, в ході заворушень 2 травня в Одесі загинули 48 людей і 247 постраждали.
Зіткнення в центрі Одеси спалахнули ближче до вечора 2 травня між уболівальниками ФК “Чорноморець” і “Металіст”, клуби яких грали в Одесі, і проросійськими прихильниками антимайдану, які прийшли завадити провести ультрас марш “За єдину Україну” з Куликового поля. У районі Соборної площі лунали вибухи, було чути постріли, обидві сторони кидали один в одного каміння.
Ще в березні поточного року ООН заснувала групу спостерігачів з прав людини в Україні. Як заявив тоді помічник генерального секретаря ООН Іван Шимонович, мета місії – виступати гарантом того, що порушення прав людини в Україні не будуть замовчуватися.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас