У Китаї побудують унікальний кілометровий "екохмарочос майбутнього" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї побудують унікальний кілометровий "екохмарочос майбутнього"

Нерухомість
5196
У китайському місті Ухань планується побудувати комплекс з двох хмарочосів «Фенікс», висота якого складе 1 кілометр. Як повідомляє The Huffington Post, вежі будуть обладнані безліччю «зелених» технологій і повинні дати імпульс розвитку Ухані як екологічного міста майбутнього.
Комплекс буде складатися з різновисоких веж «Фен» і «Хуан», які зовні нагадуватимуть сталагміти. Перша виконуватиме переважно ділову функцію, друга – культурно-освітню.
Планується, що незабаром Ухань стане одним з центрів нової економічної і культурної зони. Проект «Фенікс» має стати поштовхом до розвитку міста як технологічного лідера. Зокрема, в будівлях встановлять сонячні панелі, вітряні турбіни, системи охолодження, очищення води і повітря, збору дощової води, котли для переробки відходів.
Вежі-близнюки зможуть обмінюватися одна з одною тепловою енергією. Фасад однієї з висоток буде вентильованим, а стіни другої покриють рідкісні види рослин.
Проект «Фенікс» розроблений британською компанією Chetwoods Architects. Зводити об’єкт планується у співпраці з місцевою Hua Yan Group. Будівництво будівлі має розпочатися протягом року і завершитися до 2018 року. Обсяг інвестицій в проект не розкривається.
По завершенні будівництва «Фенікс» має потрапити до числа найвищих будівель світу. В даний час найвищим будинком є «Бурдж-Халіфа» в Дубаї (828 метрів). При цьому зараз в країнах Азії анонсовано будівництво кількох хмарочосів, які будуть вищими від «Бурдж-Халіфа».
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас