Інвестори "Доступного житла" можуть залишитися без квартир і грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори "Доступного житла" можуть залишитися без квартир і грошей

Кредит&Депозит
2239
Кошти покупців житла за держпрограмами “зависли” у проблемних банках: “Південкомбанку” і “Автокразбанку”.
На рахунках 570 учасників програми будівництва доступного житла, які внесли свої гроші в зазначені банки залишається понад 100 млн. грн. Починаючи з лютого цього року, ці фінустанови практично перестали перераховувати кошти громадян на рахунки будівельних компаній.
На сьогоднішній день банки не провели платежі на суму понад 64 млн. 300 тис. грн. Інвестори і забудовники, які залишилися без грошей – “Ліко-холдинг”, Українська будівельна корпорація “Укрбуд”, “ДБК-4” і “Київміськбуд” пригрозили продати квартири, які призначалися “доступникам”, іншим покупцям. Багато людей, щоб заплатити 70% вартості квартири, як передбачено програмою “Доступне житло”, продали свої старі квартири, влізли в борги.
З 26 травня Нацбанк України ввів тимчасову адміністрацію в проблемні банки. Згідно з чинним законодавством, вкладники цих банків можуть отримати максимум 200 тис. грн.
“Але у багатьох людей, які збиралися купити квартиру, на банківських рахунках знаходиться велика сума. Відносно швидко – протягом протягом місяця-двох ми можемо отримати 200 тис. грн. Інші гроші – тільки при продажі активів банку, але незрозуміла пріоритетність їх виплати і суми”, – говорить учасник державної програми В’ячеслав Ленський. Як буде вирішуватися проблема з грошима учасників програми “Доступне житло”, українська влада поки не знає.
Поки Мінрегіону вдалося лише умовити забудовників почекати якийсь час і не продавати “доступні” квартири іншим покупцям. Самі ж учасники програми мають намір через суд домагатися поділу банківських рахунків на членів сім’ї, і тоді кожен з них зможе отримати до 200 тис. грн.
За матеріалами:
Столична нерухомість
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас