На кордоні з Україною Росія ввела режим надзвичайної ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На кордоні з Україною Росія ввела режим надзвичайної ситуації

Світ
2903
Режим надзвичайної ситуації введений у 15 прикордонних з Україною територіях Ростовської області.
Відповідне розпорядження підписано губернатором регіону Василем Голубєвим, повідомляє прес-служба донського губернатора.
“Розпорядження підписане ввечері в середу після повернення обласного голови з робочої поїздки до Мартиновського району. Підставою для введення надзвичайного режиму на Дону послужила необхідність забезпечення життєдіяльності в пунктах тимчасового розміщення людей, що прибувають до Ростовської області з південно-східних областей сусідньої України”, – зазначає прес-служба.
“За розпорядженням донського губернатора Василя Голубєва, зона НС поширюється на 15 муніципальних утворень Ростовської області.
Це міста Азов, Гуково, Донецьк, Зверево, Новошахтинськ, Таганрог, а також Неклінівський, Матвєєво-Курганський, Куйбишевський, Родіоново-Несветайський, Красносулінський, Каменський, Тарасівський, Міллеровський, Чортківський райони”, – повідомляє прес-служба.
Голубєв у своєму мікроблозі в Твіттері повідомив: “Режим НС дозволить швидко організовувати додаткові пункти тимчасового розміщення біженців з південного сходу України. За останню добу їхня кількість зростає помітно. В основному їдуть жінки, люди похилого віку і діти. Потрібно допомагати сусідам”.
За даними прес-служби, режим надзвичайної ситуації, в першу чергу, стосується муніципальних, регіональних структур, які відповідають за упередження і ліквідацію наслідків НС.
Він дозволить їм максимально оперативно і на законних підставах організувати роботу пунктів тимчасового проживання та харчування для постраждалих людей.
Як відомо, Міністерство закордонних справ України спростувало інформацію російської сторони щодо зростання кількості біженців з України.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас