Переведення валютних кредитів у гривню зруйнує банківську систему - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переведення валютних кредитів у гривню зруйнує банківську систему - думка

Кредит&Депозит
2572
Міністр Остап Семерак висловив занепокоєння стосовно реєстрації у Верховній раді законопроекту, що передбачає переведення валютних кредитів у гривню. За його словами, через таке рішення Міжнародний валютний фонд не надасть другого траншу кредиту Україні.
“Справа тут не лише в кредиті МВФ. Прийняттям такого законопроекту Верховна Рада збанкрутує велику частину вітчизняних банків, – вважає Дмитро Боярчук, директор консалтингової компанії “Кейс-Україна”. – Так, Нацбанк свого часу обдурив всіх українців, казав, що все під контролем. Про реальний стан банківської системи із функціонерів НБУ всі мовчали. Вкладники сприйняли такий стан справ як позитивний сигнал, ще й відсотки на кредити в доларах були меншими. Однак не можна через це робити такі радикальні кроки. Це призведе до того, що банкам буде нічим виплачувати валютні депозити своїм вкладникам. А після озвучення прийняття такого законопроекту буде чергова хвиля відтоку банківських депозитів.”
Нагадаємо, що два тижні тому близько сотні валютних позичальників з усіх областей України пікетували Нацбанк з вимогою дозволити їм погашати заборгованості за тим курсом, який був на час укладення договорів.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас