"Богдан-Автотрейд" закрив автосалони в Криму, у східних регіонах вони працюють в черговому режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Богдан-Автотрейд" закрив автосалони в Криму, у східних регіонах вони працюють в черговому режимі

Фондовий ринок
174
ТОВ “Богдан- Автотрейд”, що входить в корпорацію “Богдан”, дистриб’ютор автомобільних брендів “Богдан” і JAC, закрив свої автосалони в Криму (у Сімферополі та Севастополі) і вивіз автомобілі, на сьогодні там працюють тільки сервісні станції.
“Ми повинні підтримати своїх клієнтів, а не кидати їх у важкий час, тому сервісні станції продовжують працювати”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в компанії.
Водночас, зазначили в компанії, салони дилерів у Донецькій і Луганській областях працюють в основному в черговому режимі.
“Це пов’язано зі складною політичною ситуацією, що склалася сьогодні на сході. Люди бояться приходити на роботу. Повноцінно на сьогодні працюють лише два салони – “Автоцентр Оптима” в Донецьку, і “Дрім авто” у Луганську: вони працюють в повному обсязі з виставленими автомобілями”, – повідомили в “Богдан-Автотрейд”.
В дилерській мережі “Богдан-Автотрейд” чотири автосалони в Донецьку, три в Маріуполі, два в Горлівці і один в Краматорську, а також три автосалони в Луганську.
У компанії відзначають, що сьогодні складна ситуація на авторинку України пов’язана як з політичною, так і з економічною складовими (продажі легкових авто в квітні скоротилися на 64,4% до квітня-2013), а через нестабільність валюти і подорожчання бензину автокомпанії змушені були підняти ціни на автомобілі в середньому на 30-40%.
“До того ж нестабільність на сході України зіграла значну роль в падінні ринку, оскільки Донецька і Луганська області займають приблизно 16-17%ринку, Крим – близько 5%”, – додають у компанії.
Водночас у зв’язку зі зміцненням курсу гривні “Богдан-Автотрейд” з 13 травня знизив ціни на автомобілі “Богдан” і JAC (максимальне зниження становить 6,5%, або 10 тис. грн на JAC J5 в комплектації Luxury).
“Попит поступово пожвавлюється. Подальша стабілізація політичної ситуації в країні та зміцнення економіки призведе до подальшого зниження цін на автомобілі та пожвавлення продажів”, – сподіваються в компанії.
Крім того, за оцінкою “Богдан-Автотрейд”, збереженню привабливих цін сприяє і високий ступінь локалізації виробництва цих автомобілів на заводі корпорації в Черкасах. Зокрема, після зниження ціни на JAC J5 стартують від 153,9 тис. грн, кросовер S5 – від 227 тис. грн, міський хетчбек J2 – від 103,9 тис. грн. На автомобілі “Богдан” (на агрегатах російської Lada) вони стартують від 91 тис. грн.
У компанії повідомили, що автомобілів “Богдан” в Україні в січні-квітні поточного року реалізовано 935 од. проти 770 за той же період 2013 року (за весь минулий рік – 3,814 тис.), а продажі JAC стартували в жовтні 2013 року, за цей період продано більше 400 авто.
Дилерська мережа дистриб’ютора “Богдан-Автотрейд” налічує більше 30 дилерських центрів JAC і більше 80 дилерських центрів Богдан на всій території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас