Збереження коштів у 3 валютах є найкращим варіантом, гривня залишається вкрай ризикованим інструментом - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збереження коштів у 3 валютах є найкращим варіантом, гривня залишається вкрай ризикованим інструментом - експерт

Особисті фінанси
2943
На даний момент гривня залишається вкрай ризикованим інструментом валютного ринку. Про це під час брифінгу заявив фінансовий аналітик консалтингової компанії “Альпарі” Олександр Михайленко.
“Якщо говорити про можливість збереження, то на даний момент для найконсервативніших учасників ринку, які розміщують кошти виключно на банківських депозитах, залишається актуальним варіант з розподілом коштів у трьох валютах: 33% у євро, 33% у доларах і 33% у гривнях. Такий розподіл дозволить з одного боку захистити себе від ризиків, які несе українська національна валюта, враховуючи політичну нестабільність, а з іншого боку дозволить не вгадувати напрямок руху цін на валютному ринку і захистити себе від можливих негативних рухів курсу. І одночасно отримати досить цікавий відсоток дохідності”, – пояснив аналітик.
Для населення із середніми заробітками і з середніми достатками, по факту єдиним варіантом для тривалого зберігання були банківські депозити. “Вони, в принципі, і залишаються на даний момент, але враховуючи різке підвищення облікових ставок у банках по депозитам та кредитам, стан ринку не такий оптимістичний і позитивний, як раніше. На цьому тлі є два рішення: альтернативні програми інвестування із 100% захистом капіталу,і звісно залишаються банківські депозити. Це те, на що можуть розраховувати українцям із рядовим середньостатистичним доходом”, – додав Михайленко.
Нагадаємо, за 3 місяці українці забрали з найбільших банків України $2,7 млрд. За даними Нацбанку, найбільший удар припав на перші 15 банків – найбільші фінустанови України.
Дізнатися більше про вигідні депозитні програми, а також про ситуацію з проблемними банками ви можете в огляді депозитного ринку від Finance.UA за квітень 2014 р. – з інфографікою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас