Рівень відтоку депозитів фізосіб в березні не є критичним для банківської системи України - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень відтоку депозитів фізосіб в березні не є критичним для банківської системи України - НАБУ

Кредит&Депозит
705
Економічний спад і нестабільна політична ситуація в низці регіонів України спровокували деякий відтік з банків коштів фізичних осіб. Так, за даними НБУ, за березень 2014 року скорочення обсягу вкладів становить 6,3 млрд. грн. (1,4% від депозитного портфеля домогосподарств).
Значний відтік вкладів у відсотковому співвідношенні (мінус 12%) спостерігався в Криму. Однак він не є дуже вагомим для банківської системи в цілому. До відтоку частка депозитів населення Криму в загальному депозитному портфелі становила близько 4%.
У Луганській області падіння депозитної бази становить 5,5% (частка регіону в депозитному портфелі до відтоку – 2,7%). Зниження обсягу вкладів на 5% відбулося також у Миколаївській та Херсонській областях (частка цих регіонів у структурі депозитної бази 1,7% і 1,2% відповідно). У Донецькій області спостерігався відтік у розмірі близько 3% (частка вкладів регіону 9,6%).
На думку НАБУ, такий обсяг відтоку депозитної бази не є критичним для банківської системи. Її стабільній роботі сприяють також операції НБУ, спрямовані на підтримку ліквідності банків. Так, за квітень 2014 року регулятором було видано кредитів на суму 13,5 млрд. грн. (5,8 млрд. грн. кредитів овернайт в рамках чинних ліній рефінансування та 7,7 млрд. грн. в рамках тендерів на підтримку ліквідності).
Дізнатися більше про вигідні депозитні програми, а також про ситуацію з проблемними банками ви можете в огляді депозитного ринку від Finance.UA за квітень 2014 р. – з інфографікою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас