Mastercard зупинила обслуговування операцій карт російського "Темпбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mastercard зупинила обслуговування операцій карт російського "Темпбанку"

Фінтех і Картки
1150
Міжнародна платіжна система Mastercard припинила обслуговування операцій за картками московського Темпбанку, що потрапив до списку санкцій США, однак банк почав переговори з альтернативними локальними та міжнародними операторами, повідомив РІА Новини заступник голови правління банку Володимир Ерібеков.
Мінфін США повідомив у четвер, що ввів санкції щодо Темпбанку і його голови Михайла Гаглоєва, оскільки банк допомагав Центробанку і державній нафтовій компанії Сирії Sytrol, які раніше підпали під санкції США. При цьому відомство не уточнює, звідки була отримана ця інформація. За даними американського Мінфіну, Гаглоєв особисто їздив в Дамаск, “щоб укладати угоди з сирійським режимом від імені Темпбанку”.
“Так, вчора ввечері (Mastercard припинила проводити операції за картами – ред.). Ми готові були, але вони зробили це без попередження”, – сказав Ерібеков. На запитання про те, чи має намір банк проводити переговори з Mastercard про можливість відновлення обслуговування, він відповів, що ні. “Ми зараз шукаємо альтернативні платіжні системи. Можу озвучити локальні – Union Card і “Про100”, плюс ми готуємо ще одну міжнародну, але поки до запуску не дійшло, не хотів би її озвучувати”, – зазначив заступник голови.
У свою чергу, в прес-службі Mastercard підтвердили РІА Новини, що відповідно до недавно оголошених США санкцій проти Сирії компанія призупинила участь Темпбанку в платіжній системі. “Ми шкодуємо про всі незручності, доставлені власникам карт банку. Отримати готівку за цими картами можна в банкоматах та відділеннях Темпбанку. Зараз ми працюємо над тим, щоб звести до мінімуму ймовірність ускладнень в майбутньому”, – заявив офіційний представник Mastercard.
З понеділка банк припинив здійснювати перекази в доларах з рахунків юридичних і фізичних осіб, зберігши при цьому перекази в євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас