У Криму заблоковано рахунки НБУ на 4,6 млрд грн, регулятор думає про "врегулювання через суд" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму заблоковано рахунки НБУ на 4,6 млрд грн, регулятор думає про "врегулювання через суд"

Казна та Політика
1223
Загальна сума заблокованих активів Головного управління Національного банку України (НБУ) в Автономній республіці Крим становить близько 4,6 млрд гривень, у тому числі готівкових коштів 3,9 млрд гривень. Про це повідомили в прес-центрі НБУ.
У Нацбанку відзначають, що дії будь-яких державних органів, у тому числі окупаційної влади, не повинні завдавати шкоди інтересам населення.
“Так, згідно ст.5 Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”, відповідальність за порушення визначених Конституцією та законами України прав і свобод людини і громадянина на тимчасово окупованій території, відшкодування матеріального збитку, заподіяного внаслідок тимчасової окупації юридичним особам, громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, у повному обсязі покладаються на державу, яка здійснює окупацію, відповідно до норм і принципів міжнародного права”, – йдеться в повідомленні.
Водночас НБУ залишає за собою право на врегулювання через суд та відшкодування витрат і збитків, заподіяних силовими діями представників окупаційних установ АРК.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас