Ще 6 українських банків вигнали з Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще 6 українських банків вигнали з Криму

Фондовий ринок
3835
Центробанк Росії заборонив працювати в Криму та Севастополі шести українським банкам: Терра Банку, Фінростбанку, банку “Фінанси та Кредит”, банку “Фінансова ініціатива”, Акцент-Банку і Авант-Банку. Про це повідомляється на сайті російського регулятора.
Таке рішення було прийнято “у зв’язку з невиконанням зобов’язань перед вкладниками”. Єдиний вид операцій, дозволений цим установам тепер, – передача активів і зобов’язань.
Фактично банки прирівняли до тих, що лопнули, відповідальність за їхні депозити перекладається на Фонд захисту вкладників Криму.
“Рішення про припинення діяльності підрозділів українських банків продиктовано виключно завданнями захисту інтересів вкладників і клієнтів, законні права яких порушені, у тому числі внаслідок фактичної зупинки роботи підрозділів цих банків, а також відсутністю перспектив поновлення ними діяльності”, – пояснює прес-служба ЦБ РФ.
Таким чином, кількість заборонених українських банків на території Криму зросла до десяти. Раніше Центробанк Росії ввів аналогічні санкції щодо до ПриватБанку, VAB банку, банку “Київська Русь” та Імексбанку.
Нагадаємо, що українські банки не можуть працювати на території Криму за рішенням Нацбанку України.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас