ОБСЄ готова фінансувати виконання плану роззброєння в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОБСЄ готова фінансувати виконання плану роззброєння в Україні

Казна та Політика
850
ОБСЄ готова сформувати фонд, за рахунок якого будуть фінансуватися заходи плану з роззброєння, який має бути прийнятий в Україні.
“Що стосується роззброєння з метою деескалації насильства, то ми пропонуємо підтримку з боку ОБСЄ для національного плану роззброєння, який має бути прийнятий в Україні, і готові сформувати відповідний фонд, з якого заходи щодо виконання цього плану будуть фінансуватися”, – сказав президент Швейцарської Конфедерації, чинний голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер на прес-конференції з президентом РФ Володимиром Путіним.
Говорячи про налагодження загальнонаціонального діалогу в Україні, Д.Буркхальтер підкреслив, що ОБСЄ пропонує на першому етапі до проведення виборів його розпочати, організувати серію “круглих столів”.
“Організувати інші форми діалогу між відповідальними особами, політичними діячами та представниками політичних сил центру і регіонів, з тим, щоб на наступному етапі перейти до загальнонаціонального діалогу”, – зазначив голова ОБСЄ.
Він додав, що в центрі подібного діалогу повинні стояти такі питання, як децентралізація, а також питання безпеки.
“Що стосується виборів з боку ОБСЄ – це завдання Бюро з демократичних інститутів і прав людини, організації, яка направляє для спостереження за виборною кампанією до 1000 спостерігачів”, – додав Д.Буркхальтер.
Говорячи про необхідність припинення насильства в Україні, Д.Буркхальтер додав: “Дуже важливо, щоб на найвищому рівні та на інших рівнях особи, наділені політичною відповідальністю, заявили про неприйняття цього насильства і про необхідність його припинити, про те, що повинні бути припинені всі збройні дії, залякування і провокації.
За його словами, ОБСЄ пропонує “дорожню карту” з врегулювання кризи в Україні, яку можна звести до чотирьох пунктів – це припинення вогню, деескалація напруженості, налагодження діалогу і вибори”.
Документи, за його словами, в найближчі години будуть запропоновані учасникам чотиристоронньої Женевської зустрічі – РФ, США, ЄС і Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас