Політичний конфлікт у країні може накласти свій відбиток і на ціни продуктів, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політичний конфлікт у країні може накласти свій відбиток і на ціни продуктів, - експерт

Аграрний ринок
610
Підвищення цін на продукти має під собою кілька факторів, пояснює директор Інституту соціально-політичного проектування “Діалог” Андрій Міселюк. “Це і підвищення цін на газ, на пальне, які є одними із складових, які формують кінцеву ціну на продукти. І економічна нестабільність, яка зумовлює підняття цін на продукти у певних регіонах, де люди будуть намагатися створити запас продуктів наперед, що у свою чергу призводитиме до підвищення попиту і, відповідно, до підвищення цін. Тому протягом літа ці фактори ще можуть себе проявити. У багато чому політичний конфлікт у країні може накласти свій відбиток і на продуктовий ринок України”, – вважає експерт.
У Криму склалась взагалі окрема ситуація. Росія намагається витіснити з ринку українських товаровиробників і замінити їх на російських, що явно не сприяє насиченню кримського ринку продуктами. Так Росспоживнагляд 30 квітня запровадив заборону на постачання українських сирів на півострів. Раніше була встановлена заборона на ввезення свинини. Поставники молочної продукції, змушені по шість годин чекати на проходження таможні, також значно скоротили свою присутність на кримському ринку. “Росія оголосила про побудову транспортного переходу через Керченську протоку. Але скільки часу піде на реалізацію цього проекту? Тому про стабілізацію цін на півострові точно не йдеться”, – відмітив Міселюк.
Більше прогнозів про розвиток ситуації на продуктовому ринку читайте в статті “Чи перестануть дорожчати продукти в Україні?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас