Частина українських компаній вже запланувала скорочення співробітників - EY — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частина українських компаній вже запланувала скорочення співробітників - EY

Фондовий ринок
2235
Близько 10% українських компаній скоротили персонал в першому кварталі і ще 12% запланували скорочення в другому кварталі. Про це свідчать дані щоквартального огляду, підготовленого групою Human Capital компанії EY (колишня Ernst & Young), в якому досліджено основні зміни кадрових політик і практик компаній в Україні.
Як відзначають аналітики, ринкова ситуація вплинула на кадрову політику 25% компаній у першому кварталі 2014 року, і 42% компаній планують зміни в другому кварталі цього року.
Зміни стосуються як заробітних плат та чисельності персоналу, так і структурних перетворень, зокрема, зміни торкнулися співробітників компаній, представлених в Криму.
“За результатами дослідження, 5% компаній вже провели, а 15% – запланували зміни, що стосуються, зокрема, прив’язки до іноземної (національної) валюти , виплати надбавок до заробітної плати та інше. Більшість компаній, які провели або запланували зміни, представляють фармацевтичну галузь”, – повідомляють аналітики.
У 82% компаній зазначили, що не змінювали кількість персоналу в першому кварталі 2014 року і не планують такі зміни в другому кварталі. Водночас, 10% опитаних компаній вже провели скорочення персоналу в першому кварталі – в середньому на 4%, і 12% компаній запланували скорочення в другому кварталі в середньому на 6%.
Також наголошується, що все менше компаній розширюють свій штат – такі зміни були зафіксовані у 8% компаній в першому кварталі і заплановані лише в 6% компаній на другий квартал.
“У більшості опитаних компаній заробітні плати залишилися на колишньому рівні в першому кварталі”, – йдеться в результатах дослідження.
У свою чергу, підвищення заробітних плат на 6-9% уже провели 26% компаній. Крім того, 37% компаній запланували підвищення заробітних плат на другий квартал на 8% по медіані. Нові дані про фактичні та плановані зміни виявилися більш скромними порівняно з планами щодо підвищення заробітних плат, озвучених торік.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас