Стан депозитного ринку поступово стабілізується - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стан депозитного ринку поступово стабілізується - НБУ

Кредит&Депозит
1128
Після трьох місяців значного емоційного напруження вкладників, у квітні поточного року ситуація з відтоком коштів з депозитних рахунків громадян стабілізувалася практично по всій Україні. Так, з початку місяця станом на 29 квітня спостерігається приріст депозитів фізичних осіб у Вінницькій, Житомирській, Київській, Рівненській, Сумській, Херсонській та Хмельницькій областях (до 1,5% приросту). Про це УНН повідомили в прес-службі НБУ.
У більшості регіонів України відтік коштів з депозитних рахунків громадян спостерігається в межах статистичної похибки. Значно скоротився темп відтоку вкладів у Закарпатській, Запорізькій, Миколаївській, Тернопільській областях (приблизно мінус 1,5%).
Враховуючи суспільно-політичну нестабільність складною ситуація на депозитному ринку залишається в східних областях країни, де триває відтік коштів з депозитних рахунків громадян: у Донецькій, Луганській та Харківських областях: -4,6%, -4,4% і -4,0% від початку квітня відповідно.
Довідка: Від початку року гостро проблема відтоку вкладів проявилася в регіонах з надмірно емоційним соціально-політичним фоном. Найбільший відтік спостерігався в східних областях та Автономній республіці Крим. Так, станом на 29 квітня, в АРК депозити скоротилися на 41%, у Луганській і Донецькій областях – на 21% і 19% відповідно.
На противагу цим регіонам, динаміка відтоку вкладів в більшості областей була значно нижча – на рівні 10 – 13%. Це такі області, як Волинська, Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Чернігівська, Львівська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернівецька.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас