Податкова і митна служби України щомісяця звітуватимуть перед МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова і митна служби України щомісяця звітуватимуть перед МВФ

Казна та Політика
491
Міжнародний валютний фонд має намір щомісяця і щокварталу отримувати та аналізувати інформацію від Державних податкової та митної служб України, включаючи дані про зібрані податки, митні платежі та надані пільги та відшкодування.
Про це йдеться в спеціальному звіті МВФ щодо України, опублікованому на сайті організації.
«Державна податкова служба та Державна митна служба повинні не пізніше 25 числа кожного місяця подавати дані про отримані доходи, а також про відстрочені платежі і накладені штрафи. Крім того, Державна податкова служба повинна щокварталу подавати звіти про надані податкові пільги із зазначенням обсягу, тривалості пільги, безпосереднього одержувача пільги, а також попереднього розрахунку втрат бюджету через пільгове оподаткування», – йдеться в доповіді.
Крім того, щомісячними, як очікується, повинні бути доповіді податкової служби щодо стягування та відшкодування податку на додану вартість із зазначенням не тільки виплат, а й заявок від підприємств, а також із зазначенням причин відсутності або відмови у відшкодуванні податку, у випадках, якщо такі матимуть місце.
«Також ми очікуємо на надання щомісячних доповідей за загальним наповненням дохідної частини державного бюджету в частині податкових надходжень і щомісячних доповідей щодо виконання місцевих бюджетів», – йдеться в доповіді МВФ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас