У гарячих точках на сході України низка банків обмежує роботу відділень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У гарячих точках на сході України низка банків обмежує роботу відділень

Кредит&Депозит
1267
Як повідомляють “Вести”, в міру загострення ситуації на сході країни, фінансисти посилюють охорону своїх філій і техніки, а іноді йдуть і на крайні заходи і закривають відділення.
Так, наприклад, вчинили в ПриватБанку. “Припинено роботу кількох відділень у Слов’янську, Маріуполі та Луганську. У Донецьку посилено охорону відділень і банкоматів”, – коментує прес-секретар ПриватБанку Олег Серьга.
“Всі наші відділення працюють в стандартному режимі, крім тих, які перебувають в епіцентрі подій. Банк пильно стежить за розвитком ситуації. У разі загрози безпеці клієнтів і співробітників, ми тимчасово припиняємо роботу відділень і банкоматів, інформуючи про це на сайті банку”, – розповіли в прес-службі ПУМБ.
Тимчасово закривати свої офіси в разі загострення військового протистояння в безпосередній близькості обіцяє також банк “Національний кредит”, Банк Кіпру і Альфа-Банк.
“Ми припиняємо роботу відділень тільки в разі виникнення зовнішньої загрози для наших співробітників і клієнтів. Так, під час піку подій в Слов’янську 14 квітня, наше відділення працювало в закритому режимі (без клієнтів)”, – пояснила спеціаліст відділу корпоративних відносин та PR української “дочки” Альфа-Банку Дарина Дюкарева.
В “Національному кредиті” обмежили доступ клієнтів в зони самообслуговування, які тимчасово працюють не цілодобово, а за графіком відділень.
Фінансисти запевняють, що поки їм не наносився матеріальний збиток, але вони не виключають і такий варіант. “Приміщення, в яких знаходяться відділення і майно банку, залишилися неушкодженими. Стан та збереження будівель і майна залежить від ступеня напруженості ситуації в південно-східних містах”, – зазначив начальник відділу координації роботи відділень Банк Кіпру Юрій Герасименко.
При цьому, банкіри відзначають різноспрямовану тенденцію по депозитах. З одного боку, за словами Герасименка, у відділеннях на південному сході рівень дострокових розірвань депозитів збільшився на 5%.
З іншого, банкіри визнають, що через зростання злочинності, люди бояться зберігати гроші вдома, і несуть готівку на рахунки. “Відтік депозитів в деяких східних відділеннях дійсно є, однак, вони невеликі. Але примітно, що в деяких містах (Макіївка, Попасне, Артемівськ, Харків, Донецьк, Маріуполь, Луганськ) ми збільшуємо обсяги залучених депозитів”, – підкреслила директор департаменту координації діяльності регіональних представництв банку “Національний кредит” Наталя Рогова.
При цьому, за словами банкірів, незважаючи на загострення військово-політичної ситуації на сході України, вони досі не зіткнулися з неплатежами за кредитами.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас