Путін: рішення Росії щодо Криму почасти було викликане побоюваннями розширення НАТО на схід - "ми самі всіх задушимо" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: рішення Росії щодо Криму почасти було викликане побоюваннями розширення НАТО на схід - "ми самі всіх задушимо"

4680
Рішення Російської Федерації щодо приєднання Криму почасти було викликане побоюваннями подальшого розширення НАТО на схід. Про це під час “Прямої лінії” заявив Президент Росії Володимир Путін.
“Коли інфраструктура військового блоку просувається до наших кордонів, ми маємо право на відповідні дії. Рішення щодо Криму було пов’язане, в тому числі, і з цим. Інакше теж “втягнуть” Україну в НАТО і скажуть: вас це не стосується. І кораблі НАТО увійдуть у місто російської військової слави”, – заявив Путін.
Те ж саме, за його словами, стосується і розміщення американської системи протиракетної оборони (ПРО).
При цьому Президент РФ заявив, що не боїться НАТО, відповідаючи на питання, чи немає у нього відчуття, що “НАТО душить Росію?”
“Ми самі всіх задушимо. Страху у нас немає. Але ми повинні виходити з реалій. Ми тверезо повинні оцінювати ситуацію. Нам колись обіцяли, що після об’єднання Німеччини не буде розширення НАТО на схід. А потім почалося його розширення – і за рахунок колишніх країн “Варшавського договору”, і країн Прибалтики”, – заявив Путін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас