У Криму м'ясна криза: поставок немає, ціни злетіли до 100 грн за кг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму м'ясна криза: поставок немає, ціни злетіли до 100 грн за кг

Аграрний ринок
5159
На півострові різко подорожчало м’ясо. За прогнозами, ціна на свинячу вирізку з наступного тижня злетить до 100 гривень.
Як повідомили постачальники м’ясної продукції, вже сьогодні на ринках Сімферополя за свинячу вирізку просять 85 гривень.
«Поставки з України заблоковані. Машини просто не пропускають, от ціни і зростають. З наступного тижня вирізка коштуватиме 100 гривень, а то і вище», – кажуть вони.
Постачальники розповідають, що завозити м’ясо з Росії вкрай невигідно – воно буде «золотим»: «До Керчі, наприклад, після відкриття кордону повалили натовпи росіян. Вони буквально змітають усе з прилавків – по півтуші купують. У них набагато дорожче. Куди їхати? Де закуповувати м’ясо? Постачальники всі сидять без роботи, от ринки і задирають ціни».
Нагадаємо, Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії заборонила ввезення до Криму з території України свинини живою вагою без теплової обробки. У Радміні Криму заявляли, що це може суттєво вплинути на цінову ситуацію на ринку м’ясопродуктів в Криму, оскільки у кримських підприємств виникне проблема поставки сировини.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас