У Сімферополі вирішили назавжди позбутися від Леніна і комунізму - перейменувати вулиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сімферополі вирішили назавжди позбутися від Леніна і комунізму - перейменувати вулиці

5103
Декільком сімферопольським центральним вулицям найближчим часом будуть повернуті їхні історичні назви. Про це повідомляє прес-центр Сімферопольської міськради. За словами мера міста Віктора Агєєва, з такою пропозицією звернувся кримський парламент і сімферопольська громадськість.
«Я думаю, що якщо сьогодні Сімферополь, особливо після приєднання Криму до Росії і напередодні свого 230-річчя, нарешті, повернеться до своїх витоків, – це буде чесно і правильно. Є час розкидати каміння і є час їх збирати – так говорили ще стародавні», – сказав Агєєв.
Історичні назви будуть повернуті таким вулицям Сімферополя:
вул. К. Маркса – ул. Єкатерининська;
вул. Шмідта – вул. Потьомкінська;
вул. Воровського – вул. Воронцовська;
вул. Леніна – вул. Лазаревська;
вул. Желябова – вул. Губернська;
вул. Дзержинського – вул. Арендтовська.
Крім того, мерії також запропоновано розглянути питання перейменування площі ім. Леніна на площу Перемоги, а проспекту ім. Кірова – на проспект Республіки.
«Перейменування вулиць тягне за собою матеріальні витрати, де головні статті витрат – це зміна адрес, а значить документів у людей, організацій і установ, а також виготовлення нових табличок, – підкреслив мер, – тому процес повернення до старих назв, я думаю, ми почнемо проводити поетапно – щоб не було з самого початку хаосу і плутанини, поки на вулицях нам доведеться встановити подвійні таблички: буде попередня назва і повернена. Відповідне доручення мною вже дано комунальним службам».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас