У Росії назвали обсяг компенсацій кримським вкладникам українських банків - 35 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії назвали обсяг компенсацій кримським вкладникам українських банків - 35 млрд

Світ
2778
Максимальний обсяг виплат вкладникам українських банків у Криму становитиме 30-35 мільярдів рублів, повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на Фонд захисту вкладників (структуру Агентства зі страхування внесків). За словами голови спостережної ради фонду Андрія Мельникова, щодо кожного банку, що йде з Криму, буде прийматися індивідуальне рішення.
Мельников додав, що індивідуальні підприємці регіону також отримають компенсації. Всього для цих цілей ЦБ виділив АСВ 60 мільярдів рублів, направивши кошти з торішнього прибутку.
Фонд захисту вкладників був утворений для здійснення компенсацій жителям Криму, що тримають кошти на депозитах в українських банках. Після приєднання Криму до Росії, офіційно завершеного в кінці березня.
Правила виплат кримським вкладникам будуть збігатися з російськими. Розмір компенсації повинен скласти 100 відсотків вимог за умови, що вони не перевищують 700 тисяч рублів на один депозит.
На минулому 16 березня в Криму референдумі більше 96 відсотків голосуючих висловилися за приєднання півострова до Росії. Документи про входження республіки і Севастополя до складу Росії в якості двох нових суб’єктів федерації були підписані в Москві 18 березня.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас