У Криму до кінця року перереєструють транспорт і замінять права — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму до кінця року перереєструють транспорт і замінять права

Особисті фінанси
1939
Впродовж перехідного періоду кримчанам дозволять користуватися своїми автомобілями та водійськими посвідченнями без будь-яких обмежень.
У Криму і Севастополі перереєстрація автомобільного транспорту та заміна водійських посвідчень триватиме до кінця року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації.
“Протягом перехідного періоду – до кінця року – кримчани і севастопольці можуть користуватися своїми автомобілями і наявними у них українськими водійськими посвідченнями без будь-яких обмежень”, – зазначили у відомстві.
При цьому громадяни РФ, які проживають у цих регіонах, які вже отримали російські паспорти, можуть у зручний для них час звернутися до реєстраційно-екзаменаційного підрозділу Державтоінспекції, де їх транспортний засіб буде перереєстровано відповідно до російського законодавства, а його реєстраційні документи та державні реєстраційні знаки будуть замінені на російські.
Раніше повідомлялося про те, що вже понад 145 тис. кримчан подали документи на оформлення російського паспорта, оформлено близько 80 тис. паспортів. При цьому від отримання російського паспорта офіційно відмовилися 16 осіб.
31 березня начальник управління Федеральної міграційної служби з організації паспортної роботи Федір Карповець заявив, що після отримання жителями Криму російського громадянства, їхні українські паспорти залишаються дійсними.
Як повідомлялося раніше, жителі Криму, які не захочуть отримувати російський паспорт, повинні будуть подати заяву до органів реєстрації протягом календарного місяця, починаючи з 18 березня. Потім на підставі заяви оформлятиметься вид на проживання. За нього потрібно буде заплатити мито в розмірі близько 500 грн (або 2 тис. руб.).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас