Україна скоротила майже втричі поставки води в Крим - скаржиться місцева влада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна скоротила майже втричі поставки води в Крим - скаржиться місцева влада

Казна та Політика
2839
Поставки дніпровської води до Криму Північно-Кримським каналом скорочені приблизно в три рази за рішенням Києва, повідомив перший віце-прем’єр Криму Рустам Теміргалієв.
“При нормі близько 50 кубометрів на секунду зараз йде об’єм близько 16 кубічних метрів на секунду, і то через те, що ми знайшли технічне рішення, що не дозволяє їм повністю цю воду перекрити. Практично в три рази скоротили поставки”, – сказав Р. Теміргалієв журналістам у Сімферополі.
Перший віце-прем’єр Криму повідомив також, що, за його даними, структура, яка регулює надходження дніпровської води до Північно-Кримського каналу, скоротила поставки на вимогу заступника глави адміністрації президента України Андрія Сенченка.
Як повідомив раніше міністр природних ресурсів РФ Сергій Донський, практично 80% водопостачання Криму відбувається в основному за рахунок Північно-Кримського каналу, який протікає як територією України, так і територією Криму.
31 березня під час відвідин Сімферопольського водосховища С.Донський повідомив журналістам, що Мінприроди РФ до кінця року розробить програму альтернативного водопостачання Криму, в тому числі розгляне можливість будівництва трубопроводу з Кубані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас