Крим отримає газ за російською ціною - за формулою "Краснодар плюс" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим отримає газ за російською ціною - за формулою "Краснодар плюс"

Енергетика
3964
Крим буде отримувати зріджений газ за цінами, еквівалентним до російських. Про це повідомив перший віце-прем’єр Криму Рустам Теміргалієв.
“Зараз у нас є домовленість, що зріджений газ надходитиме до Криму за російськими цінами. Зараз компанія-постачальник веде переговори з російською компанією. Я думаю, що ціни будуть еквівалентні до російських, ми називаємо це Краснодар плюс, під плюсом маються на увазі витрати на поставку цього палива”, – сказав він, не уточнивши, яка російська компанія виступить постачальником газу.
Теміргалієв також додав, що в республіці на сьогодні немає дефіциту цього виду палива. “У нас зараз скрапленого газу достатньо в резерві для того, щоб протягом двох тижнів налагодити логістику поставок до Криму зрідженого палива”, – заявив перший віце-прем’єр.
Нагадаємо, 3 квітня голова Газпрому під час зустрічі з главою уряду Росії заявив, що уряд РФ у зв’язку з односторонньою денонсацією угод з Україною щодо Чорноморського флоту, зокрема харківських угод, скасував пільгове мито на газ для України, що передбачає підвищення ціни на газ на $100 – до $485 за тисячу кубометрів. Уряд України заявив, що не приймає таку ціну.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас