Путін: спершу не планувалося приєднувати Крим - так склалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: спершу не планувалося приєднувати Крим - так склалося

Світ
4318
Остаточне рішення про включення Криму і Севастополя до складу Росії приймалося з урахуванням проведеного на півострові соцопитування. Про це заявив президент Росії Володимир Путін. “Рішення я прийняв після того, як стали зрозумілі настрої людей. Адже ми не готувалися до такого розвитку подій. Можна було собі уявити, як люди налаштовані, але ми цього достовірно не знали”, – заявив Путін.
Він зазначив, що “тільки після проведення перших соціологічних опитувань, які ми провели, прямо скажемо, приховано, але ці цифри були досить близькі до реалій, стало ясно, що ми лінію поведінки вибрали правильно”.
Путін підкреслив, що перше соціологічне опитування показало, що за приєднання до Росії “виступає 80% населення Криму”, а в Севастополі – ще більше. “Ну а на референдумі, коли процес почав розвиватися, ця кількість ще зросла”, – заявив він. Як відомо, Росія “приєднала” Крим і Севастополь за результатами “референдуму” у березні 2014 року.
Світова спільнота і Україна не визнали цього. Крім того, стосовно російських чиновників ввели санкції. Як повідомлялося раніше, в четвер, 10 квітня, у Росії відібрали право голосу в ПАРЄ до кінця цього року. Рішення прийнято більшістю голосів.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас