Таємничі вбивства банкірів у всьому світі тривають - їх уже 13 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таємничі вбивства банкірів у всьому світі тривають - їх уже 13

Кримінал
19243
Минулими вихідними фінансовий світ був стурбований загадковим вбивством колишнього генерального директора ABN Amro і членів його сім’ї, а зараз стало відомо про загибель голови Bank Frick & Co. Юргена Фріка в Ліхтенштейні. Головним підозрюваним є керуючий фондом Юрген Германн, який брав участь в “запеклій суперечці” Bank Frick та уряду Ліхтенштейну протягом декількох років.
Зокрема, він звинувачував владу в незаконному знищенні інвестиційної компанії Hermann Finance, і це позбавило його засобів до існування.
Напевно, здивувати самогубством банкірів зараз нікого не можна, постійні стреси і складності ведення бізнесу призводять до трагічних наслідків. Проте, відкритий випадок вбивства може створити образ небезпечної професії, тим більше, що в останні місяці кількість загиблих фінансистів жахає.
Частину смертей поліція класифікує як самогубства, а деякі називають незрозумілими або просто відмовляються розкривати подробиці, що лише підсилює підозри в умисних вбивствах.
№ 1. ВІЛЬЯМ БРОКСМІТ
58-річний колишній топ-менеджер Deutsche Bank був знайдений мертвим в своєму будинку в центрі Лондона 26 січня. Поліція класифікує цю смерть як самогубство.
№ 2. КАРЛ СЛІМ
51-річний керуючий директор Tata Motors був знайдений мертвим на четвертому поверсі готелю Shangri-La в Бангкоку 27 січня.
№ 3. ГАБРІЕЛЬ БАГІ
39-річний співробітник JP Morgan помер після падіння з даху європейської штаб-квартири JP Morgan в Лондоні 27 січня.
№ 4. МАЙК ДЮКЕР
50-річний головний економіст інвестиційного банку США був знайдений мертвим неподалік від Такомського мосту в штаті Вашингтон.
№ 5 . РІЧАРД ТЕЛЛІ
57-річний засновник Title Services був знайдений мертвим на початку цього місяця. Судячи з усього, він сам вистрілив у себе з рушниці.
№ 6. ТІМ ДІКІНСОН
Директор з комунікацій британської Swiss Re AG також помер минулого місяця, проте обставини його смерті досі невідомі.
№ 7. РАЙАН ГЕНРІ КРЕЙН
37-річний топ-менеджер JP Morgan помер кілька тижнів тому. Подробиць трагедії немає, в якості причини називається самогубство. Про його смерть свідчить лише невеличкий некролог в Stamford Daily Voice.
№ 8. ЧИ ДЖУНДЖІ
33-річний банкір з Гонконгу наклав на себе руки, зістрибнувши з даху штаб-квартири JP Morgan в Гонконзі цього тижня.
№ 9. ДЖЕЙМС СТЮАРТ
Колишній генеральний директор National Bank of Commerce знайдений мертвим у Скоттдейл, штат Арізона, вранці 19 лютого. Представник сім’ї відмовився називати причину смерті.
№ 10. ЕДМУНД РЕЙЛІ
47-річний трейдер Midtown’s Vertical Group вчинив самогубство, стрибнувши під потяг.
№ 11. КЕННЕТ БЕЛЛАНДО
28-річний трейдер Levy Capital, раніше працював інвестиційно-банківським аналітиком в JPMorgan, вистрибнув з вікна своєї квартири.
№ 12. ЯН ПЕТЕР ШМІТТМАНН
57-річний колишній головний виконавчий директор банку ABN Amro Group знайдений мертвим у себе вдома недалеко від Амстердама разом з дружиною і дочкою.
№ 13. ЮРГЕН ФРІК
48-річний колишній генеральний директор Bank Frick & Co. був застрелений в підземному гаражі однієї з фінансових компаній в Ліхтенштейні.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас