Севастопольці поки що переплачують в рублевих цінах - ЗМІ (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Севастопольці поки що переплачують в рублевих цінах - ЗМІ (ФОТО)

Валюта
6135
27 березня на прес-конференції голова громадської організації «Союз споживачів Севастополя» Володимир Васін закликав міську владу врегулювати питання ціноутворення в місті.
За словами Володимира Васіна, члени його організації провели моніторинг цін на торгових точках, де вже з’явилися цінники в рублях, і дійшли висновку, що курс російської валюти в комерційній сфері коливається в межах 3,8 – 4,5 рубля за одну гривню.
За словами голови громадської організації, за роз’ясненнями він звернувся у валютний відділ акціонерного товариства «Ощадбанк», де йому пояснили, що, виходячи із сьогоднішнього курсу гривні, справедливим був би перерахунок 3,4 рубля за одну гривню. При цьому громадський працівник звернув увагу на те, що зафіксувати такий курс в компетенції міської влади, а поки вони цього не зробили, – підприємцям не залишається нічого іншого, як «ліпити його з ліхтаря», а недобросовісним з них це дає ще й змогу «нажитися».
«Здаючи в комерційний пункт обміну тисячі гривень, він (споживач – ред.) отримає всього три тисячі триста рублів, а в магазині за товар вартістю в тисячу гривень він повинен буде заплатити три тисячі вісімсот рублів. Тобто заплатити зверху ще п’ятсот рублів», – навів він приклад нинішнього стану справ в торгівлі.
Володимир Васін звернувся до влади міста з проханням врегулювати питання ціноутворення на перехідний період для того, щоб зробити його максимально безболісними і прозорим для простих людей. А підприємців громадський працівник попросив не наживатися на пенсіонерах і незаможних, яким і так буде складно, поки вони не почнуть отримувати «російські пенсії та зарплати».
Нагадаємо, 25 березня на позачерговій сесії Законодавчих зборів Севастополя було встановлено фіксований курс гривні для бюджетної сфери на перехідний період, який склав 3,8 рубля за одну гривню.
Власта Підпалая
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас