Росія назвала резолюцію Генасамблеї ООН "марним запереченням анексії Криму" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія назвала резолюцію Генасамблеї ООН "марним запереченням анексії Криму"

Світ
2557
МЗС РФ назвав резолюцію Генасамблеї ООН щодо ситуації навколо України контрпродуктивною і закликав міжнародне співтовариство домагатися стабілізації ситуації в цій країні. Про це йдеться у заяві російського зовнішньополітичного відомства.
“Контрпродуктивна ініціатива з резолюцією Генасамблеї лише ускладнить сприяння врегулювання внутрішньополітичної кризи в Україні. Закликаємо конструктивно налаштованих і незалежно мислячих учасників міжнародного співтовариства спрямувати зусилля на реальне сприяння стабілізації ситуації в цій країні і проявити повагу до результатів вільного волевиявлення населення Криму, яке вже зіграло свою історичну роль, і оскаржувати це марно” , – йдеться в повідомленні.
Як зазначає МЗС РФ, внесений Україною на голосування в Генасамблеї проект резолюції є “закликом до держав-членів ООН не визнавати результатів успішно реалізованого кримчанами законного права на самовизначення” .
“Не викликає нічого, окрім жалю, та гідна кращого застосування наполегливість, з якої влада Києва та іноземні “адвокати”, що представляють її інтереси, намагаються перекрутити суть тривожних процесів, що відбуваються в Україні. Задіяний на повну потужність весь потенціал пропагандистської машини часів “холодної війни”, з тим щоб відвести на задній план факт глибокої внутрішньополітичної кризи в Україні, та перекласти відповідальність за ескалацію напруженості на Російську Федерацію” , – зазначають у російському відомстві.
Крім того, МЗС Росії впевнений, що розпорошення позицій держав – членів ООН, а також велика кількість тих, що утрималися і відсутніх на голосуванні свідчать про “неприйняття однобокого трактування подій, що відбуваються в Україні”. “При цьому відомо, який безпардонний тиск, аж до політичного шантажу та економічних загроз, чинився на цілий ряд держав – членів з тим, щоб вони проголосували “за” , – стверджують у російському МЗС.
Як відомо, 27 березня Генасамблея ООН підтримала резолюцію щодо невизнання кримського референдуму і підтримки територіальної цілісності України. “За” проголосували представники 100 країн.
Проти цієї резолюції проголосували лише 11 країн: Росія та її “партнери” Вірменія, Білорусь, Болівія, Куба, КНДР, Нікарагуа, Судан, Сирія, Зімбабве та Венесуела. Утрималися від голосування 48 країн.
МЗС України вважає, що резолюція Генасамблеї ООН засвідчила повний провал політики Росії щодо анексії Криму.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас