Знижки на газ для України більше не існує, оскільки Крим вже наш - заявив прес-секретар Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знижки на газ для України більше не існує, оскільки Крим вже наш - заявив прес-секретар Путіна

Енергетика
4956
Після приєднання Криму до Росії знижка на газ для України за базування Чорноморського флоту більше не може застосовуватися, заявив в п’ятницю 21 березня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.
“Такого поняття, як знижка на газ для України за базування Чорноморського флоту, більше не існує. Тепер вона не може застосовуватися ні де-юре, ні де-факто”, – сказав Пєсков газеті “Ведомости”.
За його словами, у разі повернення до ціноутворення на газ з Україною за контрактом від 2009 року додаткова угода до нього щодо флоту, підписана з Віктором Януковичем, буде вважатися недійсною.
Угода, що продовжує перебування флоту в Криму в обмін на знижку в $100 до ціни газу за контрактом від 2009 року, була підписана в Харкові Януковичем і тодішнім президентом РФ Дмитром Медведєвим. З урахуванням знижки в 2013 році Україна платила за газ близько $400 за тисячу куб. м. У грудні, після відмови від асоціації з ЄС, “Газпром” надав їй ще одну знижку, і з січня ціна знизилася до $268,5.
Зараз борг України перед “Газпромом” становить $1,8 млрд. На початку березня голова правління “Газпрому” Олексій Міллер заявив, що через борги з квітня вирішено знижку не продовжувати. Ця позиція не змінилася.
Раніше повідомлялося, що служба кредитних рейтингів Standard & Poor’s знизила прогноз суверенного рейтингу Російській Федерації до “негативного” ​​зі “стабільного” у зв’язку з можливими наслідками санкцій з боку США та ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас