Несподіванка дня: головою Центробанку Криму може стати директор Кримського регіонального управління "ПриватБанк" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Несподіванка дня: головою Центробанку Криму може стати директор Кримського регіонального управління "ПриватБанк" - ЗМІ

Кредит&Депозит
3771
Як повідомляє прес-служба Верховної Ради Криму, сьогодні на позачерговому її пленарному засіданні було прийнято Тимчасове положення про Банк Криму, який замінить собою діяльність на території АРК Національного банку України. Керувати Банком Криму буде директор Кримського регіонального управління “ПриватБанк” Борис Фінкельштейн. Про це повідомляє Hubs.
У центральному офісі ПриватБанку не підтверджують, але і не спростовують цю інформацію. Високопоставлене джерело в НБУ сказало, що сьогодні станом на 11:00 про подібне призначення в Нацбанку було нічого не відомо, хоча і визнало, що з такою пропозицією цілком могло вийти керівництво АР Крим.
Але сам Фінкельштейн ще в суботу заявив, що звернувся до керівництва півострова з пропозицією створити окремий банк Криму. “Я вийшов до уряду з пропозицією створити окремий банк на базі чинної мережі філій ПриватБанку. Це розглядалося, принципово це схвалено. Але це – шлях потемки із зав’язаними очима, тому що таких прецедентів взагалі в світі ще не було”, – заявив він.
“Ми сьогодні обговорювали це з керівником уряду (Криму), з фахівцями. У нас готовий рублевий баланс, ми могли б працювати в рублях. Тобто перевести гривневі вклади в рублі і працювати. Але для цього нам потрібен російський інвестор”, – розповідав Фінкельштейн в суботу.
68-річний Борис Фінкельштейн – виходець з Одеси, народився в родині викладачів математики. У 1981 році вступив до аспірантури економічного факультету Московського державного університету, отримав ступінь кандидата наук.
Банківську діяльність розпочав у 1993 році на посаді віце-президента Кримського КБ “Інтерконтбанк”, потім був президентом кримської фінансової компанії “Фінкросс”. У квітні 1994 року Фінкельштейн створює філію КБ “ПриватБанк” в Сімферополі, а з 1995 року очолює кримське регіональне управління цього банку.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас