"Артек" закрили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Артек" закрили

Особисті фінанси
2242
Міжнародний дитячий центр «Артек» вже третій місяць без постояльців. Як з’ясували «Вести», дітей тут немає з початку цього року. У таборі так і не розпочалися дві перші зміни – «Наша спадщина» та «Артеківський Олімп». Третя зміна «Театральна весна», яка повинна була стартувати 9 березня, поки що відкладена до 14 березня.
Як пояснили «Вістям» у відділі маркетингу МДЦ «АРТЕК», перші дві зміни бюджетні, які повністю викуповуються державою, і путівки на ці зміни виділяються для малозабезпечених сімей або для талановитих дітей: «Цього року бюджет не закупив жодної путівки. Взагалі, проблема заповнюваності загострилася ще з осені».
ПІШЛИ У ВІДПУСТКУ ЗА ВЛАСНИЙ РАХУНОК
У співробітників «Артека» теж з листопада почалися проблеми. Їх перевели на скорочений день і на 0,67% ставки. Але й ті за лютий люди ще не отримали. Джерело в таборі повідомило «Вістям», що на початку березня значна частина колективу «добровільно» написала заяву на відпустку за власний рахунок на два тижні.
Коли стабілізується ситуація і що буде з тими путівками, які були куплені заздалегідь, не вдалося з’ясувати у нового генерального директора МДЦ «Артек» Ігоря Лисого (призначений на посаду в початку лютого цього року) – він зараз у відрядженні в Києві і не відповідає на дзвінки по мобільному.
У лютому у “Артеку” з’явився новий начальник
ПУТІВКИВІД 7 ТИСЯЧ
Путівки в «Артек», як з’ясували «Вести» дійсно продаються. Ціна на них коливається від семи до 16 тисяч гривень за зміну, яка триває три тижні. За 16 тисяч пропонують путівки на літні (сьома, восьма і дев’ята) зміни.
Відзначимо, що табір знаходиться в держвласності України. У державному управлінні справами, на чиєму балансі знаходиться « Артек», ситуацію коментувати відмовляються і нервово кидають трубку. У міністерстві курортів і туризму автономії лише розводять руками: «Табір не в нашій власності і до референдуму питання його передачі на баланс майна автономії стояти не може. У даний же момент юридично ми не маємо до «Артеку» жодного відношення».
А голова постійної комісії ВР АРК з санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк не виключив, що табір після референдуму може стати кримської власністю. «Це цілком можливо. Ось тоді ми будемо відповідати за наповнення табору, фінансування і продаж путівок. А поки що цим займається Київ, який доводив всі ці роки заклад до такого стану».
Лариса Меркушева
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас