Чому РФ ввела тимчасову адміністрацію в російську "дочку" ПриватБанку - офіційна версія Москви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому РФ ввела тимчасову адміністрацію в російську "дочку" ПриватБанку - офіційна версія Москви

Світ
2464
В “Москомприватбанк” з 6 березня 2014 р. призначена тимчасова адміністрація Банку Росії. Банк продовжує працювати відповідно до виданої ліцензії. “Тимчасова адміністрація діє відповідно до статті 21 Федерального закону “Про неспроможність (банкрутство) кредитних організацій”. Відповідно до зазначеної статті функціями тимчасової адміністрації в тому числі є проведення обстеження кредитної організації та контроль за розпорядженням її майном у межах, встановлених цією статтею”, – йдеться в прес-релізі регулятора.
Нагадаємо, банк є дочірньою організації українського “ПриватБанку”, співвласником і членом ради директорів якого є олігарх Ігор Коломойський, призначений новою владою країни головою Дніпропетровської області.
Раніше з’явилася інформація, заснована на даних Банку Росії про те, що банк втрачає клієнтів. У відповідь голова правління “Москомприватбанку” Дмитро Барбаянов опублікував відкритий лист, в якому спробував спростувати негативну ситуацію, що складається для кредитора.
Станом на 1 лютого поточного року зниження за корпоративними кредитами в квартальному вираженні становило 85,56%. Обсяг корпоративних кредитів з термінами більше трьох років скоротився на 99,79% з 2,99 млрд руб. до 6,18 млн руб. У структурі кредитного портфеля фізичних осіб овердрафт займає 87,8%. Цільові кредити банк не надає, вважаючи за краще діяти за допомогою банківських карт з овердрафтом.
Ще одним цікавим моментом є слова Барбаянова про те, що відтік вкладів не пов’язаний з подіями в Україні. Досить дивно, якщо клієнти “дочки” українського банку, з урахуванням переддефолтного стану України, не будуть “голосувати ногами”.
Судячи зі скарг клієнтів, банк досить швидко продає проблемні кредити колекторам, при цьому часто порушуючи закон про банківську діяльність, розкриваючи третім особам особисті дані клієнтів. При цьому Комітет банківського нагляду Банку Росії неодноразово отримував скарги, пов’язані з принципами роботи кредитної організації, від приватних клієнтів банку.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас