Плани Криму з приєднання до Росії обвалили російський фондовий ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Плани Криму з приєднання до Росії обвалили російський фондовий ринок

Фондовий ринок
7445
Індикатори російської фондової біржі різко знизилися після публікації повідомлень про плани Криму з приєднання до Росії.
Індекс ММВБ, який до 13:30 по Москві виріс майже на відсоток порівняно із закриттям попереднього дня, до 14:30 знизився на 2,1 відсотка до 1322 пунктів. Індекс РТС впав на 2,5 відсотка до 1152 пунктів.
Вдень 6 березня парламент Криму ухвалив рішення, за яким на референдумі про статус півострова жителям буде запропоновано відповісти на питання, чи повинна автономна республіка залишитися у складі України або приєднатися до Росії. Голосування перенесено на 16 березня, тоді як спочатку референдум планувався на 25 травня, потім терміни перенесли на 30 березня.
Пізніше парламентарії прийняли постанову, в якій запропонували керівництву Росії почати процедуру входження Криму до складу РФ на правах суб’єкта. Свої дії депутати пояснили тим, що в Україні до влади прийшли націоналістичні сили, які «грубо порушують Конституцію і закони країни». Парламент також звинуватив нове керівництво в порушеннях прав і свобод громадян, у тому числі права говорити рідною мовою.
Голова Верховної ради Криму Володимир Константинов згодом пояснив, що референдум повинен закріпити рішення парламенту про входження до складу РФ. Про це повідомляє РІА Новини. Керівник фракції «Справедлива Росія» в Держдумі Сергій Миронов заявив, що російські депутати можуть розглянути питання про приєднання Криму вже наступного тижня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас