Ціна за Крим: банкіри передбачили зростання курсу долара в Росії до 38 рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна за Крим: банкіри передбачили зростання курсу долара в Росії до 38 рублів

Валюта
3174
До кінця 2014 року курс долара в Росії може вирости до 38 рублів, очікує Альфа-банк. Про це повідомляє «Фінмаркет» з посиланням на прогноз економістів фінустанови.
У «Альфа-банку» вважають, що рубль буде дешевшати в міру погіршення стану російської економіки. Раніше економісти фінустанови прогнозували зростання курсу долара до 36 рублів.
Банк також зазначив, що ЦБ своїми діями – підвищенням ключової ставки на 1,5 відсоткового пункту і рясними валютними інтервенціями – погіршив свою репутацію.
«Фактично він [ЦБ] підтвердив, що для регулятора основним пріоритетом є стабільність рубля», – наголошується в огляді. Водночас Банк Росії вже кілька місяців здійснює перехід до політики таргетування інфляції і «вільного рубля». Таким чином, у наявності розбіжність офіційної позиції і фактичних дій, яка може підірвати довіру до ЦБ, вважають економісти.
«Учасники ринку вже розуміють, що регулятор дозволить рублю коливатися лише в обмежених межах», – зазначає Альфа-банк. Заступник голови правління банку «Відродження» Андрій Шалімов розповідав Forbes, ніби на ринку існує думка, що ЦБ не дозволить курсу долара перевищити позначку в 37 рублів.
Російський рубль почав дешевшати в кінці минулого року якраз на тлі переходу ЦБ до політики таргетування інфляції і вільного курсоутворення. 3 березня курси долара і євро почали різко зростати після схвалення Радою Федерації можливого введення військ на територію України. Щоб стримати обвал російської нацвалюти, Банку Росії довелося продати рекордні 11,4 мільярда доларів. Також регулятор підвищив ключову ставку одразу на 1,5 відсоткового пункту до семи відсотків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас