НАТО перегляне «весь спектр» співпраці з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО перегляне «весь спектр» співпраці з Росією

Світ
1940
НАТО перегляне «весь спектр» співпраці з Росією у зв’язку з політикою Москви по відношенню до України. Як повідомляє Agence France-Presse, про це оголосив 5 березня генсек Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен після переговорів з російською делегацією.
Мова, підкреслив генсек Північноатлантичного альянсу, йде, зокрема, про призупинення спільної місії по знищенню сирійських хімічних озброєнь.
Одночасно Расмуссен заявив про активізацію взаємодії НАТО з новою владою України, як з цивільною, так і з військовою, повідомляє Reuters.
Російські дипломати у відповідь на заяву Расмуссена звинуватили НАТО в застосуванні по відношенню до Росії «стандартів холодної війни».
5 березня депутати від раніше опозиційної партії «Батьківщина» винесли на розгляд Верховної Ради України законопроект, що підтримує вступ України в НАТО.
Наприкінці лютого Верховна Рада перейшла під контроль опозиції, президент України Віктор Янукович був усунений від влади. Росія не визнала нове керівництво в Києві легітимним, а Рада Федерації 1 березня дозволила президенту РФ Володимиру Путіну використати на території України російські війська для захисту проживаючих в сусідній країні громадян РФ.
Київ, у свою чергу, звернувся до Північноатлантичного альянсу з проханням «розглянути використання всіх можливостей для захисту територіальної цілісності суверенітету України», українського народу та ядерних об’єктів на території країни. НАТО звинуватило Росію в порушенні суверенітету і територіальної цілісності України, а також міжнародних угод.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас