Порошенко: якщо ціна на газ буде високою, Росія гарантовано втратить ринок України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: якщо ціна на газ буде високою, Росія гарантовано втратить ринок України

Енергетика
6356
Український політик Петро Порошенко під час прес-конференції зазначив, що ціна на російський газ повинна бути ринковою і справедливою, в іншому випадку наш північний сусід втратить український ринок.
“Газ повинен перестати бути політичним чинником впливу на Україну. Мені байдуже, яка буде ціна на газ. Якщо вона буде дуже висока, то Росія гарантовано і дуже швидко взагалі втратить ринок України. І ми знайдемо і вже знайшли диверсифікацію енергопостачання. Є рівноправні відносини продавця і покупця, і відносини мають бути взаємовигідними. Ціна повинна бути справедливою і ринковою”, – підкреслив П.Порошенко.
Політик зазначив, що постачання газу і паливний сектор споконвіку були найбільш корумпованими галузями нашої економіки. Тому зараз в контексті Майдану, коли український народ чекає змін на краще, очищення цих галузей є справою принципу.
“Зараз під час Майдану це справа честі – очистити газовий ринок від корупції. Вважаю, що Україна повинна довести свою незалежність не тільки в Криму, але і на газовому ринку”, – запевнив політик.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас