Дубль 2: після відмови від долара, радник Путіна пригрозив США відмовою повертати кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубль 2: після відмови від долара, радник Путіна пригрозив США відмовою повертати кредити

Кредит&Депозит
10945
Санкції з боку США щодо російських держструктур змусять Росію визнати неможливість повернення кредитів американським банкам. Про це заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв.
За його словами, санкції є двосічною зброєю, і якщо в США будуть заморожені російські активи, то і пасиви організацій РФ в доларах також будуть заморожені. Це, як зазначив Глазьєв, призведе до того, що банки та підприємства з РФ не будуть повертати позики американським партнерам.
Глазьєв додав, що якщо американська влада заморозить рахунки російських підприємств і громадян, уряд Росії буде рекомендувати всім продавати казначейські зобов’язання Сполучених Штатів. Радник президента підкреслив, що Росія є власником американських держоблігацій більш ніж на 200 мільярдів доларів.
Також Глазьєв зазначив, що якщо США застосують щодо країни санкції, російська сторона повинна буде створити свою розрахунково-платіжну систему і піти з долара в інші валюти. «У нас прекрасні торгово-економічні відносини з нашими партнерами на Сході і на Півдні, і ми знайдемо спосіб не тільки обнулити нашу фінансову залежність від США, але і вийдемо з цих санкцій з великою вигодою для себе», – заявив він. Глазьєв попередив, що спроба ввести санкції щодо Росії «обернеться крахом для фінансової системи США, який спричинить припинення домінування США у світовій фінансовій системі».
У США та ЄС пригрозили Росії економічними санкціями на тлі загострення ситуації в Україні. 1 березня в Раді Федерації відповіли згодою на запит президента Росії про можливе введення військ на українську територію для захисту російських громадян, що проживають у Криму.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас