G7 зробила спільну заяву по Україні - вона надасть їй "максимальну фінансову допомогу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G7 зробила спільну заяву по Україні - вона надасть їй "максимальну фінансову допомогу"

Світ
4223
Міністри фінансів “групи сімох” пообіцяли в неділю надати фінансову підтримку Україні, зазначивши, що провідну роль в організації допомоги буде відігравати Міжнародний валютний фонд.
“Перехід влади до нового уряду надає унікальну можливість для проведення терміново необхідних ринкових реформ”, – йдеться в заяві міністрів фінансів США, Німеччини, Великобританії, Франції, Японії, Італії та Канади.
На цьому тижні в Києві розпочне роботу місія МВФ, щоб оцінити економічні потреби країни, йдеться в документі. Підтримка реформ з боку МВФ стане підставою для надання допомоги також Світовим банком, іншими міжнародними фінансовими інститутами, Євросоюзом, на двосторонній основі.
США спільно з міжнародними партнерами готові надати Україні максимальну фінансову допомогу для виходу з економічної кризи, заявив в неділю міністр фінансів Сполучених Штатів Джейкоб Лью.
“Я кілька разів спілкувався з українським прем’єр-міністром, який запевнив мене, що уряд готовий вжити необхідних заходів, щоб закласти надійний економічний фундамент, включаючи екстрено необхідні ринкові реформи, які відновлять фінансову стабільність, розкриють економічний потенціал і дозволять українському народу у більш повній мірі реалізувати економічні завдання”, – сказав він.
Як повідомлялося, голова держдепартаменту США Джон Керрі в понеділок ввечері вилетить до Києва, щоб у вівторок провести зустріч з українським керівництвом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас